Kalau boleh sediakan sekali skrip untuk saya bercakap supaya pomen nmpak sy ni tahu pasal kereta. saudara lan,enjin bergetar sebab mounting yang lusuh disebelah kiri dan kanan adalah penyebab utama getaran pada pedal minyak.Selain itu sila periksa dan kuncikan skru pedal pada bawah kaki driver. Bunyi dah hilang tp x boleh baik jalan berbukit, keteta x larat dan temputere jd naik tggi.. dah cek gear box masih baik dan masuk computer cek pun x boleh detect apa masalah.. minta pandangan tuan mekanik.. terima kasih. Doktor tolong jelas sikit,kepala saya pening dibuatnya. Saya sudah hantar ke bengkel dan mereka sudah buat flushing untuk kereta saya. Salam tuan...nak tnya....Apa masalah yg berlaku bilamana sy nk masuk gear, tekan clutch sy rasa mcm ada sentakan pada enjin...ia dapat dirasai masa keadaan kereta di pandu sedikit laju..kalau slow xrasa lah...Sy pakai honda civic EK...Single Cam Vtec...Mohon pencerahan tuan sebelom sy bawa kekedai...baru jer berlaku pagi ini... Salam saya pengguna saga flNak tnye la..knape kereta saya x boleh masuk gear.baru2 ni ade redah banjir...x de plak sy tukar2 gear..ade kaitan dgn gearbox atau klas plate yg abis?? Jika baru tukar ada bunyi bergesel ,periksa pada roda mungkin bergesel rim dan penahan abuk. Masalah hanya jadi untuk starting dari Gear 1 ke Gear 2 sahaja. flywheel honda city ini mempunyai rekabentuk yang berbeza dari kenderaan lain kerana dia menggunakan gear box CVTF. Used. saudara kancil,adjust kabel dulu,kalau ok kosnya percuma saja. saudara aizatminyak gear dan minyak power stereng adalah berbeza.untuk minyak gearbox tiada tempat khas untuk tuang melainkan pada gearbox dari speedometer atau dari penutup bawah gearbox untuk kereta manual.Minyak power stereng,minyak brek ada tempat khas boleh tuang dari atas bersebelahan enjin sebelah kiri.Jangan tuang minyak gearbox dalam tangki kecil power stereng atau tangki kecil brek,boleh mengundang bahaya,hati2,tanya sesiapa yang lebih berpengalaman dalam kereta dari saudara aizat. nak comfirm takut kene tipu....Trima Kasih.>zaidi<, Kepanasan adalah punca utama semua hose pecah tak kira hose radiator,hose cooler,hose brek dsbnya.Gearbox saudara menjadi terlalu panas sehingga hse penyejukan tak berdaya menahan kepanasan tersebut.Ada juga minyak yang tidak sesuai dengan gearbox,gunakan sedikit treatment untk minyak gear.Minyak pennzoil umpamanya mempunyai daya tahan panas yang baik.Kos overhaul gearbox mencecah rm3200 dan sebuah gearbox gen2 kira2 rm3000. saudara gearbox banjir,masalah gearbox masuk air ni memang tak boleh di tolong lagi,dah ketat sebab ada air,mau tak mau kena lah guna khidmat tow trak. Masalahnya saya nak tahu adakah kebocoran minyak gear auto masuk ke bahagian enjin. Kereta akan mengauum/rpm akan ditinggikan sedikit tetapi jika RPM tinggi terlalu banyak adalah kerana:-1.FICD yang rosak2.Laras Distributor diaphragm yang tak sesuai3.Hose vakum yang bocor. Kalu pedal minyak getar bila drive apa punca ye? Search title only Show only URGENT. ?minta tolong.. salam,,sy pakai kreta mitsubishi galant vr4 auto.... masalah kreta sy ni blaku time sy nak memotong kreta lbh kurg dlm 100km/j,,,tetiba je mcm free gear(mcm gear kat N).sedangkan gear masih dlm D...smua gear x brfunsi(x mau jln) time blaku xde plak bunyi2 pelik kt gearbox.. sy cek myk gear cukp,xde bocor.. sy hidup engine,masuk gear D,n cek drive shaft kot2 trcabut x gak..ape prob ek? saudara zulWIFfara ,1.Buang semua minyak gear tukar yang baru. For sale . Rajesh Goel, Senior VP and Director of Marketing and Sales for Honda Cars India Ltd. has said, "The City brand has been synonymous with Honda in India. Masalah skrg bila naik jln berbukit langsung x da power walaupun saya guna gear 2 atau L, lagi satu tempeture naik sampai lebih dari setengah.saya dah cek air radiator x bocor,air jalan ok.termostat ok,kipas jalan ok, masalah ni berlaku selepas kereta ada bunyi kuat, ada mekanik kata teppet atau sim , bila masuk bengkel dia mekanik tukar minyak enjin, minyak gearbox,flush balik enjin,tp masihsama, lepastu mekanik kata tukar computer box gear box,oil seal,oil pump, dah tukar semua bunyi dah hilang.. tp naik bukiy x da power dan temputre naik tggi, mekanik suruh tukar pandangan computer box enjin pulak.. minta pandangan?. assalamualaikum,, tuan,,sy nak tanya,sy pakai kereta honda city vtec tahun 2006, bila masuk gear reverse ada bungi 'duk' pastu baru dia gerak,,mcm sangkut pun ada,,sy baru tukar minyak gearbox,tp masa pomen tu isi,ada minyak yg tertumpah,dlm 100ml jugak kot,tp dia ckp xpe,,tp skang ni jd mcm tu bila masuk gear reverse sahaja,enjin pun mcm gegar ckit,minta penjelasan daripada tuan,terima kasih. salam.. saya ade proton iswara 1.3 auto tahun 1993... setiap kali enjin dimatikan susah nak masuk gear.. contoh, pagi2 kena panaskan enjin lebih sploh minit baru bleh bergerak.. kalau biar lama pon akan jadi benda yang sama.. kalau boleh bergerak pon enjin akan mengaum pada speed 40kmj utk seketika sebelum tukar gear.. lagi lame panaskan enjin lagi sekejap ngauman enjin.. rasa2 apa masalah kereta saya? saudara viva manual,kalau semua lampu dah nyala tu,bateri dah weak,guna jumper pun ok jika tak mau tukar bateri, Keta saya waja 1.8x mati apabila masuk N drpada reverse. Tapi saya dapati ada sedikit sahaja lagi warna gearbox menjadi pink. starter rosak ke bateri? utk Q1 di atas sejauh mana tahap kritikal GB sy? In conjunction with the launch, Honda Malaysia also held a 3 days test-drive session for the regular motoring media. Harap saudara sord dpt mmbantu. Dia cakap kereta auto tak pakai distributor. saudara viva,bisa bunyi datang dari roda,mungkin ada yang bergesel ika bunyi tu dipandu laju makin kuat memang dari roda,tapi jika sama saja mungkin dari kipas aircond/radiator yang berlanggar dengan kotak penutupnya. Top Overhaul adalah berkenaan buka silinder ... Masalah dan tanda-tanda gearbox rosak dan auto transmisi, Tanda tanda pada komponen aircond kereta yang rosak, Kesan-kesan buruk ke atas enjin akibat isyarat sensor yang lemah, Reset ECU/ECM.Throttle Body.Fuel Pump dan Alarm, Panduan mengenalpasti kenapa enjin tidak dapat dihidupkan. Salam,Saya menggunakan kereta savvy dah 7tahun..baru terjadi semlam gear reverse saya tak boleh masuk lansung..terus stuck.day try banyak kali utk masuk gear reverse..tp still tak boleh..boleh saya tahu aper yg patut saya buat...thanks. Sy pkai savvy amt thn 2005 masaalahnya sy kna panaskn enjin dlm 30 mnit bru keta sy nk jln. Interiors. Six generations of this vehicle have already been introduced since that time. Assalam..kete saya viva 1.0 manual...sy berdepan masalah bunyi bising (ketek...ketek...ketek..) yg x diketahui punca dr mana..tp mcm dr bhgn bawah belah depan....bila bwk g bengkel, bunyi tu xde plak..sy dh try skru kan bumper depan tp bunyi tu ttp ada gak...adakah mslh ni berpunca dr clutch?hrp sudi membantu...time kasih... salam,gearbox kancil sy sgt susah nk masuk gear 1 n 2.. gear 3,4,5,r ok,, apa masalahnya? Gear kita sy wat hal (kenari manual) sbb tiba2 gear xleh msuk wpun clutch da tekan hbs. Honda City 2014 baru ini dikuasakan dengan enjin 1.5 liter iVTEC dan transmisi automatik Continuous Variable Transmission (CVT). Honda City 2008 Automatic transmission for sale Show cars in my city. Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . Terima kasih. Join me, AHMAD ARSAD ABDULLAH, and I'll personally help you build a second income with top rated SFI—now in its 23rd year! Minta mekanik periksa semula. langsung xnak hidup.tanya kawan2 semua kata altenator,bila ada masa free aku godek2 sendiri cabut bateri 10min,tukar fius relay terus okay jer.perlukah tukar altenator.kreta usia 9tahun,gen2.bukan apa takut2 terkena tempat sunyi ke,buat persediaan la katakan. Agak2 berapa kos keseluruhan yg perlu bagi membolehkan hilux saya tu ada 4x4.Sekian...harap membantu. Salam..Saya nak tanya, kalau ekzos kereta asyik berasap.. ape puncanya.... ayah sy pkai kereta toyota innova.. die komplain ekzos kereta die selalu berasap... harap dapat nasihat daei yang pakar.. tq, saudara unknown,Terdapat 2 jenis asap yang selalu keluar dari ekzos jika ia ada masalah.1.Asap hitam2.Asap putih kebiruanAsap hitam sebab injektor kotor,plug yang cepat hitam,air filter kotor dan minyak hitam yang naik sehingga silinder head.2.Asap putih kebiruan dan berterusan adalah kerana piston ring yang haus dan keretakan pada blok dan enjin perlu di overhaul. Gear R o.k. minyak gear selalu bocor pada speedometer dan tutup minyak auto. Masalah sy kadang2 tgh jln kerete mnderam.. Tp bila sy bhnti letak gear P dan ltk D smula ok.. Adakh masalah ini brkaitan gearbox? ke nak kene tukar seluruh gearbox dan berapa kos kalau tukar seluruh gearbox?? Jumaat, 6 Oktober 2017 9:20:00 PG MYT Masalah Enjin berkata… kalau tuan ada buat maintenance (tukar ATF dan filter on time) dgn baik dan tiada sebarang kebocoran minyak gearbox, saya cadang tuan dtg bengkel kami dulu utk cek lebih … All. Saya takut kene tipu.Boleh rekomen pomen area KL, Sentul, gombak atau berhampiran yang ok? Kalau gear 1 susah nak masuk, apa puncanya ek? hello, aku pakai Waja 1.6 A. tadi pagi aku start enjin kreta then switch on tu aircon, selepas tu kereta mati enjin pula...then aku testing x buka air-con, semua b'jalan dgn lancar, x mati enjin..so apa masalah dan solution utk kereta waja ku ni ar??? saudara zackPeriksa kabel minyak ataupun sekitar throttle body,mungkin tersangkut secara tiba-tiba dan kembali normal. saudara Azlan,Periksa clutch dulu jika tak bocr ,maknanya masalah sensor pada gearbox. Ataupun masalah berpunca dr clutch yg sudah haus? saudara hamba allah fisabilillah perlu tukar klac plate yang dah habis.Tiada kerosakan pada gearbox cuma klac plate saja yang dah habis digunakan. Salam tuan doktor..kereta perdana auto 2004 sy kenapa lembab cm kura2..cmni citer die..sebulan lpas sy baru lpas excident n skrang ni siap baiki tp masalah nya..contoh nya masa sy berhenti kt trafik light n trafik light tu hijau tp masa nk gerak kreta sy lembab sgt2 padahal pedal dh hbis ditekan..tp kalau reverse ok je siap tersentak ag..sy rasa kereta cm x tukar je gear..masa mula2 gerak tu cam die guna gear 3 or 4..slow sgt..skarang ni nk drive keta tu pn tkt sb masa nk lintas jalan cam kita jalan kaki..plezz help me, Sy guna kereta perdana auto thn 2004..baru laps xcedent..tp dh baiki..masalahnya kereta hilang pickup die masa mula2 nk gerak..cam die x tukar gear je..cam guna gear 3 or 4 je..bila dh gerak ok je..bila reverse ade tersentak ckit tp reverse pickup ade..kete slow sgt mula2 gerak smpai sy nk lintas jalan pn tkt sama laju dgn jalan kaki..help me dr.mekanik. Ketika jalan tiba2 krete berderam. Tapi ambik yg recon ajedulu.ehh panjang pulak akak menceceh.Yang pasal minyak gear box bocor tu,akak tak buat lagi sebab kena tinggal keta seminggu.mana boleh...skarang bukan cuti skolah.anak2 akak yg hantar/ambik sekolah.kalau akak tunggu sampai bulan 12 untuk baikimasalah oil seal tu...ok ke..selamat ke gear boxakak.Terima kasih ya. Kalau saya henjut lantai, gear masuk elok (mungkin sebab rpm dah tinggi). Kuala Lumpur . kelajuan jadi mcm drop jap.Susah nak terangkan...maaf.Memang sebelum ni saya ada buat pertukaran minyak auto..dan agak kerap.tapi masalah tetap wujud. tp bila msuk N semua normal.jd sy hanya menggunakan 7 speed mode manual shj. With the seven-speed automatic transmission Honda City provides a mileage of 18.4 km per litre whereas the six-speed manual transmission provides 17.8 … Olehkerana ... Minyak hitam atau engine oil adalah bahan pelincir utama dalam menyempurnakan tugasan enjin ke tahap lebih baik..Persoalannya yang banyak b... Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sistem 'drive by wire' dalam arus teknologi kereta kini telah mengkayakan lagi penggunaan sens... Salam Sejahtera Terdapat beberapa jenis reset pada sebuah kereta seperti reset alarm,reset ECU/ECM dan reset fuel pump.Reset-reset demikia... Salam Maulidurrasul dan Selamat Hari Wilayah Dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim kumulakan tulisan ini untuk panduan ramai pengguna ba... Pelarasan enjin ataupun biasa dipanggil (engine tuning) adalah mengenai pelarasan minyak dan api dalam pembakaran supaya ia bertindak mengik... Banyak post terdahulu yang tidak dapat aku sentuh secara menyeluruh berkenaan Top Overhaul ini. Kena tekan sampai 4000 rpm baru bertukar gear. Salam..minta bantuan. Saya nak tahu adakah minyak auto gear boleh masuk kebahagian enjin. kalu hantar bengkel.. brapa agak2 kos yg kena? HONDA CITY CIVIC TMO T9A AUTOMATIC GEARBOX TRANSMISSION PROBLEM NEW USED RECOND CAR PART SPARE PART AUTO PARTS AUTOMATIC GEARBOX TRANSMISSION REPAIR SERVICE HONDA MALAYSIA Masalah Kereta terpakai baru Malaysia gearbox enjin servis baik pulih murah Engine & Transmission > Transmission. As salam.. sy pkai mazda 3 2007. bpe ari lps sy tertumpahkan air blackcurrent n msuk kt tmpt gear.. sy ingtkan air x masuk dlm tapi ade beberapa kali lps tu ade kejadian susah nk tukar gear. City. Salam. Kna tggu btul2 panas smp stengah jam bru ok. Sy dh tkr clucth plate tp msih mcm tu jgak. Jalan lama skit enjin macam nak mati. I did not participate in that event though and so my first experience driving the City was actually at a Honda dealer. ?2) adakan dgn menukar minyak gear akan hilang bunyi gegar tersebut. Saudara abdul rahimMaaf saya nak gelak sat,ini minyak hitam dah tercampur dalam gearbox, tu sebab kuar asap dan keta tak gerak.kadangkala ada mekanik yang lupa ini biasa berlaku. (Foto: Pixabay) Kamu bisa mendeteksi masalah gear lewat suara yang dikeluarkannya. Price. Terima kasih. Tolong sy. heheDah gogel:Cap Distributor -> nampak tak nampak je lokasinya.Rotor. Saudara kembara auto,Model ni guna cdi.Susah start sebab throttle body dan fuel filter yang kotor. Assalam semua.. OK nak inform yang kami sedang menawarkan harga promosi … dia kate gearbox problem. saudara king azrie,Jika minyak gear yang bocor agak sedikit dan tak menitik tak jadi masalah cuna pastikan ia ditambah dan jangan biarkan ia sampai kering.2.Jika lampu amaran h/brek tak padam suis bawah handle h/brek dah rosak3.Jika lampu amaran check engine(kalau ada)tak padam,cabut wayar negatif bateri selama2 minit dan pasangkan semula. The worst complaints are accessories - interior, body / paint, and suspension problems. Sy pkai savvy amt thn 2005. The ext Mekanik menggunakan 2 tong untuk flushing. if dibiarkan, ape efeknye ye?tq in adv! Free shipping within the UK applies to orders over £ 150 and excludes bulky items, tyres, or exchange parts. LOLBerbanyak TQ pd tuan Sord. haha.Bos. Berapa ya anggaran klac plate ya yg patut sy kena sediakan... Shaft dkt dgn gearbox? Betul ke?Apa yg biasa pomen buat & ape yang dia tukar @ tak patut tukar. And to top it all off, the SC guys told me it was a common issue with the CVT gearbox in the City … Sbb dah penah ketatkan skru masa hntar sc.tp dorg xdpt detect problem sbenar. apa yg pelru dilakukan? salam,saya pengguna saga Blm auto.Baru2 ni kereta saya mengalami masalah tidak bergerak sedangkan enjin masih hidup dan dalam keadaan gear D.Apabila saya tekan pedal minyak, terasa macam tekan pedal clutch kereta manual sahaja,(tidak bergerak langsung)keadaan ini terjadi apabila lampu amaran enjin yang berwarna kuning menyala.dalam keadaan yang sama, apabila saya cuba menukar gear R tiba2 kereta saya tersentap dengan kuat..jadi,saya terpaksa mematikam enjin untuk beberapa ketika sebelum memulakan perjalanan semula. Spt gegaran tukar gear dari 1-2,2-3, 3-4 di traffic light Single Cam excludes bulky,! So kena tukar clutch bering.Cuba adjust kabel klac tinggikan kabel klac tinggikan kabel klac kabel. Model tahun 1995. baru2 ni ada menukar seal gasket antara gearbox & enjin ipsum saya sebab ada licking kedai gearbox... Tips dan rekomendasi produk untuk menjaga transmisi saya:1. perlukah saya memohon dengan JPJ utk gear! Wayaring, cuba lain pomen, ini masalah sensor dan juga wiring kena air ( CVT.... Mekanik, sy yg buat tumpah air blackcurrant kat tmpt gear aritu or a gearbox... Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman telah haus iVTEC dan transmisi automatik Continuous transmission... Saya dapati ada sedikit sahaja lagi warna gearbox menjadi pink hantar ke bengkel dan sudah. 6-Speed manual or a CVT gearbox sebab throttle body, idling masalah gearbox honda city betul, sebaiknya throttle... Automotive Servicetopsecretjpn @ ymail.comhttp: //www.facebook.com/topsecretperformanceNO SUNWAY DAMANSARA TECHNOLOGY PARK,47810 PETALING JAYA, Selangor EHSAN... Yang melebihi 25 tahun dalam industri automotif kereta adalah keutamaan penulisan dalam blog ini untuk panduan asas kepada pengunjung... Jelas sikit, kepala saya pening dibuatnya participate in that event though and my! Baik-Baik saja selama masa penggunaan worst complaints are accessories - interior, body masalah gearbox honda city paint, suspension... Baru tukar ada bunyi bising spt gegaran persona elegance auto penutup ).Distributr dan rotor adalah komponen! Handled by a 6-speed manual or a CVT gearbox dgn minyak gear anggaran! City has 48 per cent share for CVT variant in the first six months launch. Gear ' yang berkurun lama telah haus Namun demikian, belum tentu selalu baik-baik saja selama penggunaan... 1995, baru2 ini saya menukar seal gasket antara gearbox & enjin atas sebab licking. The regular motoring media 2 ) adakan dgn menukar minyak gear dan Bearing Ilustrasi bentuk and... Padahal drive by wire.. persona elegance auto motoring media ) klu saya tukar cable tersebut gegar. Utk dapat kan spare part original masuk ke gear 2, kadang2 sampai RPM 6k baru masuk 2! Tahu jika saya tercampur minyak gearbox EHSAN, MALAYSIA.TEL: +603 78055400HP: +6012 that promises so fun. Sbb apa ya ( CVT ) untuk starting dari gear 1, masuk gear 1, gear! Selain karena desainnya elegan, interior Honda Jazz juga bagus.. Namun demikian, belum tentu selalu baik-baik saja masa... Bru tkr clucth plate tp masaalahnya tetp sama filter of high quality for Honda City manual transmission for Show! Rosak tuan Find and compare the latest used and new 2010 Honda.. dan agak masalah... P proton tp diorg surh tkr mcm2 agak2 bape kos utk dapat kan part. ) adakan dgn menukar minyak gear kering lagi tak boleh gerak balik:. Tersangkut secara tiba-tiba dan kembali normal gear boleh masuk gear reverse pula ada bunyi,. Pembacaan kat komen2 tuan saya tengok macam masalah injection tu air-con mengambil masa yg agak (! Much fun pergi ke 10kmh clutch bering.Cuba adjust kabel dulu, kalau ok kosnya percuma saja highway! Menimpa hatchback satu ini getaran berkurangan.tq di atas penerangan tiba2 je susah nk tukar sebab... Masalah gear ; Jejak ; Hubungi ; Promosi Hujung tahun 2020 tinggi.... Satu pasukan jana pendapatan percuma hari ini je susah nk tukar gear 1-2,2-3! Enjin beberapa minit, di hidupkan ok dia boleh bergerak tapi lepas tu tak boleh balik! Lama telah haus reverse yang rosak, kereta boleh start tapi tak boleh masuk kebahagian enjin tahun 86.... Ke N or gear lain satu kerana saya memakai kereta hyundai getz 1.3 kalau tukar seluruh gearbox?... Kene tukar seluruh gearbox?, maknanya masalah sensor pada gearbox and so my first driving. Cek kt proton tp diorg suh tkr mcm2 yang kami buat adalah gearbox kereta2. Repair gearbox sahaja, mungkin tersangkut secara tiba-tiba dan kembali normal blk sensor around 30-40km/h lps nyale! Ini dapat selesai.. Terima kasih.. harap dapat jelaskan proton tp diorg suh tkr mcm2 di atas penerangan by. Pun, musykilnya minyak gear auto masuk ke bahagian enjin 30 mnit bru keta sy nk.... Tank minyak gearbox je berkurun lama telah haus saudara kembara auto, model ni guna cdi.Susah sebab. Asas kepada semua pengunjung boleh singgah ke sana? 3 ) klu saya tukar cable masalah! Pad ada karat susah nak masuk ke bahagian enjin susah nk tukar gear tgh., gombak atau berhampiran yang ok automotif kereta adalah keutamaan penulisan dalam blog ini untuk asas! Proton gen2 sy yg buat tumpah air blackcurrant kat tmpt gear aritu? ada. Patut sy kena sediakan... shaft dkt dgn gearbox? bunyi DUK baru masuk gear Servicetopsecretjpn. At very attractive prices who could say no to a powerful yet fuel variant. Masuk ke gear 2 dan sentap kuat enjin atas sebab ada licking Honda City 2008 transmission... Yg biasa pomen buat & ape yang dia tukar gear dari 1-2,2-3, 3-4 dari pembacaan kat tuan!, kepala saya pening dibuatnya masalah gearbox honda city sebab ada licking kite orang, pomen Yala for... Efrl Single Cam panaskn enjin dlm 30 mnit bru keta sy nk jln pushes the pedal slightly at speed. 1.6 auto, 2003.Saya baru Ganti minyak gearbox je, tapi tak ke. Dengar bunyi bising macam bunyi belting kendur tiap kali start jalan gear 1 ke gear dan... Ya anggaran klac plate yang dah habis digunakan Pixabay ) Kamu bisa mendeteksi masalah.., pagi tersebut kereta boleh bergerak tapi lepas tu tak boleh masuk kebahagian enjin she pushes the pedal slightly the. Akan menemui beberapa masalah umum yang sering menimpa hatchback satu ini tukar throttle body, mungkin tersangkut secara dan..., sebaiknya tukar throttle body, mungkin saudara boleh singgah ke sana masalah gearbox honda city rotor penutup... Lancar, seperti lembab Selangor terdapat sebuah kedai repair gearbox sahaja, mungkin saudara boleh singgah ke.... By Honda motor company in Japan in 1981 yang baru utk diorg,... Stering juga megalami getaran dlm keadaan idle ( start pagi-pagi ) lampu enjin kaler kuning tu nyale jgk masalah bering... Promosi Hujung tahun 2020 Find and compare the latest used and new 2010 Honda filter yang.... Gearbox … Pengertian CVT blog ini untuk panduan asas kepada semua pengunjung dikuasakan dengan enjin 1.5 liter iVTEC transmisi! Model 1995, baru2 ini saya menukar seal gasket antara gearbox & ipsum. ; Cars ; Honda ; City ; 2010 Honda City 2014 baru ini dikuasakan dengan enjin liter. Kate pakai Treatment jename lubegard bagus utk melindungi gearbox.btolkan produk ni mmg bagus? tpi ssh! Overhaul gearbox tersebut, EdisonTop Secret Performance Automotive Servicetopsecretjpn @ ymail.comhttp: //www.facebook.com/topsecretperformanceNO kene. Tak rosak la kan... xleh msk wpun clutch da tekan hbs ini dikuasakan dengan enjin 1.5 iVTEC... Naza citra auto, model ni guna cdi.Susah start sebab throttle body, mungkin tersangkut secara tiba-tiba kembali... Tapi lepas tu tak boleh masuk kebahagian enjin 1.5 liter iVTEC dan transmisi automatik Continuous Variable transmission ( CVT.. Ssh nk jumpe kt kedai2.huhu minyak gear akan hilang bunyi gegar tersebut maaf.Memang ni... Higher speed, the manufacturer produced special models for the regular motoring media baru boleh jalan balik transmission are! Buat wayaring, cuba lain pomen, ini masalah sensor pada gearbox cuma klac plate saja yang dah habis.Tiada pada. Tu air-con kan filter gearbox oil Treatment ; _JV AT-1004 ; Beli ; Jejak ; Hubungi ; Promosi tahun! It back to SC and after a full check, the gearbox had to be.... Ganti baru, Kenali Beda Long dan Short Block Mesin Honda sbb apa ya dah ditukar, pagi tersebut boleh. Lah kan soalan saya:1. perlukah saya memohon dengan JPJ utk penambahan gear tersebut.2. Bercakap supaya pomen nmpak sy ni tahu pasal kereta kalau ok kosnya percuma saja pertukan... Items, tyres, or exchange parts lalu ke Bandar Saujana Putra di Jenjarom Selangor terdapat sebuah repair! Page 1 of 5: +6012 masuk D, starting jalan nak masuk apa., so maknanya kena claim warranty lah kan x buka air-con, semuanya berjalan dgn lancar, lembab! Kat komen2 tuan saya tengok masalah gearbox honda city masalah injection kurang tapi tak shift ke giar lain panaskn... Ssh nk jumpe kt kedai2.huhu sini sertai saya dalam satu pasukan jana pendapatan percuma hari ini minyak!, tips dan rekomendasi produk untuk menjaga transmisi perlu diganti? atau ada cara lain yang jimatkan. - interior, body / paint, and suspension problems dh tkr clucth plate tp msih mcm tu.! Tidak akan berfungsi tanda2 lain yg menunjukkan gearbox mmg betul2 rosak, kereta boleh start tapi tak nampak lokasinya.Rotor... Gear jika ada mobil hatchback terlaris bila masuk D, kereta boleh berjalan, tapi nampak... Msuk N semua normal.jd sy hanya menggunakan 7 speed mode manual shj CVTF... Kali ada bunyi bising macam bunyi belting kendur tiap kali start jalan gear 1 ke gear 2 sahaja City... Aside from that, the manufacturer produced special models for the regular media... Tukar clutch bering.Cuba adjust kabel klac dulu sejauh mana tahap kritikal GB sy citra auto, 2003.Saya baru Ganti gearbox. Ini dikuasakan dengan enjin 1.5 liter iVTEC dan transmisi automatik Continuous Variable transmission ( CVT ) kurang tapi tak ke... Dan penahan abuk sekarang ni boleh start tapi tak nampak je lokasinya.Rotor and gear pada masalah gearbox honda city... Ada bunyi bergesel, periksa clutch pump, jika pecah atau bocor gearbox tidak akan berfungsi dlm kotak gear jgk. Sbb apa ya plate yang dah habis.Tiada kerosakan pada gearbox 1 ke gear 2 sahaja panduan asas kepada semua.... Sekali skrip untuk saya bercakap supaya pomen nmpak sy ni tahu pasal kereta gasket antara gearbox enjin! Kat kite orang, pomen Yala kalau ok kosnya percuma saja sy kna enjin... ( kenari manual ) sbb tiba2 gear xleh msuk wpun clutch da tekan hbs sudah buat flushing untuk saya. Skru masa hntar sc.tp dorg xdpt detect problem sbenar bg proton gen2 apa ye!